Архів номерів

2018 21 22 23      
2017 15 16 17 18 19 20
2016 9 10 11 12 13 14
2015 3 4 5 6 7 8
2014 1 2        

Пошук

Материалы

Коренюк П.І., Бобирь О.І. Оцінка фінансового стану підприємств харчової промисловості в Україні та пошук заходів щодо його вдосконалення

АНОТАЦІЯ
У статті представлено результати дослідження фінансового стану підприємств харчової промисловості в Україні. Визначено роль харчової галузі в економіці країни. Представлено порівняльну характеристику фінансових результатів та витрат у промисловості та харчовій галузі. Розглянуто структуру активів та пасивів харчових підприємств. Охарактеризовано джерела формування майна підприємств харчової промисловості. Проведено аналізування та оцінювання динаміки фінансових коефіцієнтів харчових підприємств. Визначено основні завдання щодо покращення фінансового стану підприємств харчової галузі.

Ключові слова: фінансовий стан, харчова промисловість, економічна криза, прибуток, рентабельність, власні кошти, поточні зобов’язання.

АННОТАЦИЯ
В статье представлены результаты исследования финансового состояния предприятий пищевой промышленности в Украине. Определена роль пищевой отрасли в экономике страны. Представлена сравнительная характеристика финансовых результатов и затрат в промышленности и пищевой отрасли. Рассмотрена структура активов и пассивов пищевых предприятий. Охарактеризованы источники формирования имущества предприятий пищевой промышленности. Проведены анализ и оценивание динамики финансовых коэффициентов пищевых предприятий. Определены основные задания улучшения финансового состояния предприятий пищевой отрасли.

Ключевые слова: финансовое состояние, пищевая промышленность, экономический кризис, прибыль, рентабельность, собственные средства, текущие обязательства.

ANNOTATION
The article presents the results of a study of the financial state of food industry enterprises in Ukraine. The role of the food industry in the country’s economy has been determined. A comparative description of financial results and costs in industry and in the food industry is presented. The structure of assets and liabilities of food enterprises is considered. The sources of the formation of property of food industry enterprises are characterized. The analysis and assessment of the dynamics of financial ratios of food enterprises was carried out. The main tasks for improving the financial status of food industry enterprises are determined.

Key words: financial condition, food industry, economic crisis, profit, profitability, own funds, current liabilities.

Завантажити статтю (pdf)